Румен Радев „сипа” на партийните вождове

„Едните лидери се скриха във фейсбук, другите се разбягаха по селата, трети хванаха гората“. Така президентът Румен Радев „нахрани” от Шабла партийните вождове, попитан кога да свика консултациите за нов кабинет.

„Отказът на мнозинството български граждани да вземат участие в изборите е ясен показател, че не се идентифицират с черния пиар и най-вече с поведението и действията на партиите след изборите“, заяви Радев.

„Хората виждат тези противоречия. В една парламентарна република от спечелилите партии зависи как ще се развие държавата от тук нататък. Тяхна е отговорността“, казва още Радев.

„Провалът на системните партии и изхабяването на модела тласкат все повече български граждани към наказателен вот и политическа алтернатива“, подчерта президентът.

В отговор на думите на председателя на ДПС Делян Пеевски, че очаква Радев да основе партия, президентът заяви: „Не коментирам паник атаките на който и да е политически лидер. Тук думата има медицината“.

„Очаквам задълбочен и откровен анализ от участниците в изборите защо изгониха избирателите от урните“, призова още Радев.