Русия в паника: Владимир Путин открит в безсъзнание

Руският президент Владимир Путин е получил сърдечен арест в частния си апартамент в Москва в неделя вечерта. За това се съобщава в Телеграм канал, за който се смята, че е управляван от бивш приближен до президента. 

Според съобщението охранителите в резиденцията на Владимир Путин са влезли в апартамента на руския лидер, след като чули силен трясък, и са открили 71-годишния мъж да лежи на пода до леглото, в безсъзнание.

На място незабавно са били повикани лекари, които минути по-късно са диагностицирали, че руският президент е получил сърдечен арест. След това Путин бил преместен в специално медицинско заведение, където му били оказани интензивни грижи, твърди източникът.

„Путин се гърчеше в конвулсии на пода и въртеше очи“, казва един от охранителите, спасили живота му.

В последствие лекарите съобщили, че президентът е реанимиран след сърдечния арест. 

Според британския сайт „Експрес“, здравето на Путин сериозно е разтревожило близкото му обкръжение. И макар диагнозата му все още да не е потвърдена от независими експерти, сърдечният арест идва на фона на слуховете за дълго крито влошено здравословно състояние.

В социалните мрежи дори се разпространяват твърдения, че заради опасността за живота му двойник е бил използван от служители на Кремъл по време на неотдавнашното пътуване до Китай по време на срещата със Си Дзинпин.