Руски войник свали атакуващ го дрон камикадзе с торба (ВИДЕО)

Видео, заснето от разузнавателен БПЛА край село Николское в Донецк,  показва как украински дрон камикадзе атакува руски войник. Като „оръжие за противовъздушна отбрана“ войникът използва торба и успешно сваля дрона, който се взривява, без да го нарани сериозно.

В социалната мрежа X/Twitter бяха публикувани кадри от инцидента. Войник от 3-ти батальон на 91-ви стрелкови полк от въоръжените сили на Руската федерация, редник Хатамов, родом от Узбекистан, участва в група за евакуационни дейности близо до фронтовата линия. Един от войниците на отряда получава лека рана в резултат на вражеска атака и изостава. Тогава Хатамов, който е тръгнал напред, решава да се върне и да помогне на другаря си.

В този момент обаче операторът на украинския дрон FPV решава да атакува. След като прелита покрай ранения войник, прави завой и се насочва към Хатамов, който бърза да помогне на колегата си.

Когато дронът приближава към него, той го удря с торба. Дронът се взривява, войникът скача настрана. Според публикации в X/Twitter Хатамов е получил леки рани от шрапнели. След това помогнал на другия войник да се евакуира, според информация в социалната мрежа.