С мръсна газ: 240 км/ч на Околовръстното на София засякоха камерите (ВИДЕО)

Трафикът в София се следи от 600 камери

Има шофьори, които летят с над 200 км/ч на Околовръстния път на София. За това разказаха от общината пред bTV след двата дрифта в центъра на града, които в последните дни скандализираха социалните мрежи. Рекордът, засичан на Околовръстното е 240 км/ч.

Трафикът в София се следи от 600 камери.

Последните две опасни шофирания са извършени от водачи на 18 и 31 години, като и двамата са санкционирани, разказаха пък от СДВР – автомобилите им са спрени от движение автомобилите за 3 месеца.

Дрифтове правят основно по-млади и неопитни шофьори. Най-опасно е, когато го правят на малки улички с много преминаващи хора, добави Марио Киричков от отдел „Криминална полиция“ към СДВР.

Основно се кара с превишена скорост на широки булеварди в късните часове на денонощието, когато движението не е интензивно. За дрифтове пък са любими бул. „Цар Освободител“ и пешеходната зона около храм-паметника „Св. Ал. Невски“. Едно от видеата, с такова опасно шофиране от района беше пуснато от столичния кмет Васил Терзиев вчера.

„Едно от безобразията, към които ще сме безкомпромисни“, обяви той. И обясни, че след като е уведомил СДВР, е станало ясно, че това не е първият път, когато този човек е престъпвал закона – днес му бяха връчени и седем фиша от предишни нарушения“.

Криминални истории, разказани от Novinar.bg, четете ТУК
Запознайте се с мненията и коментарите на публични личности ТУК
Не пропускайте нищо важно с „Гласът на Новинар
Запазете  Novinar.bg  в любимите си отметки и заповядайте отново при нас!