Събрани са малко над 750 000 лв. за бебе Амая: От какво още има нужда детето?

Предвид сложността на операцията и логистиката е възможно семейството да има нужда от още средства

За броени дни бяха събрани малко над 750 000 лв. за сърдечната трансплантация на малката Амая Абрашева.

„Събраните средства отиват изцяло за осигуряването на медицински самолет, както и към клиниката, в който ще бъде извършена трансплантацията. Предвид сложността на операцията и логистиката от Националната кардиологична болница до самолета и след това от него до клиниката в Индия, ние не можем да твърдим със сигурност, че тази сума ще стигне. Тези пари стигат за да заминем, но не е ясно колко ще продължи възстановяването“, обясни Калоян Абрашев, бащата на бебе Амая.

„Искам да благодаря на абсолютно всички дарители, както и на организациите, фирмите и институциите, че успяхме да съберем тази голяма сума за много кратък срок. Парите бяха събрани за около 4-5 дена. Те ще ни стигнат за първоначалните разходи по операцията“, каза и Силния Николова, майката на бебе Амая.

 

Снимка: bTV

 

Семейството каза още, че детето им е борбено и то със сигурност усеща цялата тази позитивна енергия, въпреки че е в реанимация. „Тя няма да се откаже, ние също няма да се откажем. Кампанията трябва да продължи. Ние силно вярваме, че всичко това ще е има добър финал“, поясни бащата.

Той обеща редовно да дава информация за състоянието на бебе Амая. Той ще пътува с детето си и ще следи за нейното възстановяване. А всеки, който иска да дари средства, може да го направи чрез платформата на Павел Андреев. Има разкрита и дарителска сметка на името на Амая Абрашева.

 

Снимка: bTV

 

Припомняме, че вчера сумата, необходима за пътуването на малкото момиченце и баща му до Индия, беше събрана чрез дарителска акция. Готова е логистиката около транспортирането на детето до Индия, където ще бъде направена сърдечната трансплантация.

Бебе Амая все още е в реанимация в Националната кардиологична болница. В тежко състояние, интубирана, на апаратно дишане, но е жива.

„Мили хора, очаквам официално потвърждение от Индийска страна за дата на полет. Клиниката в тази „тъмна” Индия ще бъде нашият светъл лъч за успешна трансплантация“, написа още вчера във Фейсбук бащата Калоян Абрашев.