Само в Novinar.bg: Политик извоюва сребро по футбол (СНИМКИ)

Футболният отбор към Народно читалище „Пробуда-1946” от столичния квартал „Лозенец“ завоюва второ място в Българската  футболна форум лига, формат 5+1. След страхотен сезон и отлична игра воденият от известния лозенчанин и политик Атанас Минев се поздрави със сребърните медали в лигата. Наско е бивш професионален футболист и капитан на отбора. Нападателят Теодор Димитров пък заслужи приза за голмайстор на лигата.

Атанас Минев намира време за футбол

Форум лигата е най-популярната аматьорска лига в София. Провежда се на игрищата на комплекс „Спортна София“ в Борисовата градина, като обединява над 65 футболни отбора, съставени предимно от бивши професионални футболисти и юноши на професионални отбори, които играят във формати 5+1 и 8+1.

Футболните двубои са много интересни, динамични и непредвидими, като привличат голям брои зрители, понякога надхвърлящ този на двубоите от Българската професионална футболна лига.

Отбор „Лозенец“ е дългогодишен участник в лигата, като по-сериозните му успехи са:

– шампион през сезон 2015/2016 г.,

– трето място през 2016/2017 г,

– носител на Купата на лигата, награждаван с множество индивидуални награди

В отбора са картотекирани 26 футболиста от различни части на р-н Лозенец, като през годините екипът на отбора са обличали над 100 лозенчани.

През последните две години отборът премина през сериозно подмладяване и тепърва го очакват нови успехи. „Лозенец“ играе мачовете от редовния сезон през уикендите, а през седмицата тренира на игрищата на стадион „Раковски“.

Общинарят Николай Велчев и Атанас Минев са доволни от среброто

Създаването и развитието на АФК „Лозенец“ е част от многобройните дейности на Народно читалище „Пробуда – 1946“, р-н Лозенец, чийто председател – проф. д-р Симеон Василев, поздрави играчите при награждаването. Присъстваше и общинският съветник от Лозенец Николай Велчев, който е голям привърженик на отбора и радетел за развитието на масовия спорт в квартала.