Само в Novinar.bg: Евродепутат с диагнозата за ПП-ГЕРБ: Дискредитирана коалиция

Eвродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов направи точен разрез на политическата мафия у нас и даде своята диагноза за кабинета на ПП-ГЕРБ, видя репортер на Novinar.bg.

Насладете се, публикуваме без редакторска намеса:

Днес в 17.00 президентът Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ. Въпросната коалиция е напълно дискредитирана в очите на обществото.

Заради решението си да управлява с ГЕРБ, което шокира само най-наивните ѝ поддръжници, за всички останали то бе очаквано.

Заради начина, по който извива ръцете на самата ПП ГЕРБ в преговорите, възползвайки се от зависимостите на лидера ѝ. В разрез с изборните резултати ПП-ДБ претендира да управлява безразделно.

ПП-ДБ имплицитно отхвърля самото понятие национален суверенитет, което отсъства от речника им. Нещо повече, те афишират без свян свои действия, с които погазват суверенитета и законите на републиката.

ПО-ДБ възнамерява да управлява без оглед на някакви си там демократични принципи и морал, както личи от огласените записи, чиято автентичност лидерите на ПП първо се опитаха безуспешно да оспорят, но после предпочетоха да признаят.

При очерталата се картина е неприемливо съдбините на държавата да бъдат поверени в ръцете на една дискредитирана коалиция.

Навремето Николай Добрев и Георги Първанов проявиха държавническо чувство и върнаха мандата, който БСП трябваше да получи по право. Но БСП беше загубила доверието на обществото, Първанов и Добрев го осъзнаваха и взеха решение против волята на много свои съпартийци, но в интерес на България.

Това е единственото отговорно поведение за лидерите на ПП-ДБ в сродна ситуация днес.