Само в Novinar.bg: Кирил и Линда празнуват 23 г. брак (ЛИЧНИ СНИМКИ)

Семейството на Кирил Петков и Линда Маккензи днес празнува 23 години брачен живот. Novinar.bg се сдоби със снимки от личния архив на бившия премиер, които показват животът им през годините.

Линда Макензи е родена в Отава през 1979 година. Тийнейджърските си години тя прекарва в малък град в Британска Колумбия. Днес тя има своя собствена пекарна в България, където заедно със своя съпруг Кирил Петкова отглеждат трите си дъщери.

С Петков се запознават благодарение на близначката на Линда в Университета на Британска Колумбия през 90-те. През 2000-та година двамата се женят.

Местят се в България, след като Кирил Петков завършва магистърската си степен.

По това време Линда е бременна с втората им дъщеря- Ема.

“Преместих се в България едва 5 седмици след като се роди втората ни дъщеря”, споделя Линда пред канадска медия.

Тогава тя тепърва започва да учи български език.

Кирил Петков развива успешно кариерата си в България и създава компанията си ProViotic. Междувременно преподава и Харвардски курсове в Софийски университет.

През 2012 година на бял свят се появява трета дъщеря на семейството – Ани.

Линда Петкова разказва, че след преместването си в България опитва да намери работа, докато гледа дъщерите си, но нищо от това, с което се захваща не успява да я удовлетвори- затова започва да пече.

“Малко след като се преместихме в България разбрах, че имам проблем с щитовидната жлеза. Дъщерите ми имат същия проблем, а Ема е с диабет”, разказва Линда.

Заради здравословните си проблеми тя се учи как да пече безглутенови изделия.

Така, няколко години по-късно отваря първата пекарна в България за безглутенови печива.

От преместването на Линда в България досега минават 14 години. А тя вече е съпруга на министър – председателя на страната.

“Липсва ми семейството, но когато се връщам в Канада се чувствам като чужденка. Животът там е различен”, споделя Линда Петкова. “В България имам усещането за хаос и свобода, нещо което ми липсва в Канада”.