Само в Novinar.bg: Кирил Петков излъга България – остави „Газпром“ в играта

Няма решение на Министерския съвет за скъсване с руския рекетьор

Бившият премиер Кирил Петков е излъгал цяла България с „новината“, че България се отказва от руския монополист „Газпром“ само и само да се хареса на US посолството с надежда американците да го закрепят на власт.

Скандалното разкритие направи бивш депутат пред репортер на Novinar.bg.

„Отказът от „Газпром“ е без решение на Министерския съвет, само оперативна сбирка на Киро с неколцина министри,. Затова и никъде няма да намерите документ, че България скъсва с руския рекетьор „Газпром“, обяви източникът на Novinar.bg.

Това, обаче, Киро тактично премълча при последното си тв участие. Само преди дни екс премиерът обяви пред bTV, че „…ако „Газпром“ започне да изпълнява договора си за доставки на газ, това е първа стъпка към възстановяване на доверието“. По думите му няма как страната ни да е сигурна, че ако сега „Газпром“ изпълни договора, ще продължи да го прави и след това.

„Никой не трябва да бъде наведен само защото едната страна казва, че „това са моите нови условия“. Ако си изпълнят условията по договора, няма лошо в това да преговаряме“, репчеше се чудото от Харвард.

„В този момент аз не мисля, че е смислено, докато не видим изпълнение по съществуващия договор, да се надяваме, че утре няма да си нарушат договора“, смотолеви Петков, без да спомене, че неговото правителство няма решение за скъсване с руския монополист.