Със 180 км/ч в населено място: Още един бабаит се похвали в социалните мрежи

Опасната ситуация се развива на пътя София - Варна

Поредна демонстрация в стил „бързи и яростни“ по пътищата. Този път от Велико Търново.

Млад шофьор засне и се похвали в социалните мрежи как кара в село на пътя София – Варна със 180 км/ч. Шофьорът на е 22-години от Горна Оряховица.

Лицето е установено, както и автомобилът, с който е направено нарушението. Шофьорът е извикан в полицията, където е образувана преписка. Установено е кога е направен видеоклипът.

С цел да покаже какви са възможностите на автомобила водачът заснема скоростта, с която се движи, когато излиза на пътя от Велико Търново посока София. Това каза в ефира на „Здравей, България” Веселин Райков, началник на РУ на МВР – Велико Търново.

Той добави, че извършителят на нарушението е признал своето деяние и предстои полицията да информира прокуратурата за случилото се.

Пред NOVA говори шофьорът качил видеото в социалната мрежа. Той разказа, че е изтеглил въпросният видеоклип от интернет. „Не знам кой е шофирал и за какво ме викат в полицията”, добави момчето и каза, че не участва в гонки и не е състезател.

Веселин Райков уточни, че полицията във Велико Търново работи по превенция на този тип нарушения. „Трябва да бъде изградена модерна система за видеонаблюдение, която да записва нарушителите, за да бъдат санкционирани  в последствие. С общината правим всичко възможно за изграждане не съоръжения на пътя, които да ограничават развиването на високата скорост. За съжаление констатираме, че всяко едно подобряване на пътната обстановка е свързано с увеличаване на демонстративното шофиране „ допълни началникът на РУ на МВР – Велико Търново.