Сделано в России: Атакуват Явор Божанков гей порно

Депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков е обект на атака със сексуален привкус, целяща да компрометира политическото му бъдеще, което бе заченато в БСП, научи „Уикенд“. Приближени до 34-годишния народен избраник разкриха, че от няколко седмици се разпространяват фалшиви видеоклипове с гей порно, в които Божанков уж е активен участник.

Приятели и колеги на младия депутат, до които секс порното е достигнало чрез изпращане от непознати телефонни номера, регистрирани в Румъния, са категорични, че видеозаписите са абсолютно фалшиви и че Явор Божанков е жертва на „дийпфейк видео“ – неговото лице е пресъздадено, насложено и монтирано върху образа на един от порноактьорите, който играе ролята на жена.

Гей компроматите менте срещу Явор Божанков започнали да се разпространяват в края на миналата година първо във Велико Търново и в Горна Оряховица, откъдето е родом народния избраник. Разправят, че фалшивите видеоклипове с гей порно на Божанков първо били разпратени до общинските съветници в Горна Оряховица, а след това достигнали и до депутати от 49-ото Народно събрание.

Приятели на Явор Божанков разкриха, че той бил информиран още преди 2 месеца за атаката с менте порно, но отказал да сезира службите за сигурност и отдел „Киберпрестъпления“ към ГДБОП, тъй като не желаел сам да раздухва случая и да попадне в новините с този абсурден сюжет, пък бил той и напълно скалъпен.

Компроматната атака срещу Явор Божанков обаче вече е налице. В края на януари, по време на дебатите в Народното събрание за отстраняването на партия „Възраждане“ от ръководството на парламентарната комисия за контрол на службите, депутатът Цончо Ганев публично се изцепи от трибуната за гей оргиите на младия депутат от ПП-ДБ.

„Вместо да коментира семейството ми, Явор Божанков да излезе и да коментира, че има видеозаписи на гей оргии, в които участва и той“, провикна се Цончо Ганев от трибуната, преди водещата заседанието Росица Кирова да успее да изключи микрофона. Впоследствие думите на депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев бяха подкрепени от председателят на „Има такъв народ“ в парламента Тошко Йорданов, който също подхвърли за гей видеозаписи с Божанков.

„Аз също го чух тоя слух за клипа, но доколкото знам, не е било хомосексуална оргия, а Явор Божанков е бил сам с друг мъж“, метна съчки в компроматния огън дясната ръка на Слави Трифонов.

Близки до Явор Божанков твърдят, че той самия все още не може да установи кой е автор на фалшивите видеоклипове с негово участие и кой е поръчителят, като кръга от заподозрените, оказва се, не е малък.

„Първоначално Божанков беше убеден, че зад този компромат стои инфлуенсъра Симон Милков, срещу когото Явор води съдебно дело за клевета, но работата може да се окаже и по-дебела – фалшивите видеа са изработени от руски хакери и са качени в специализирани сайтове за порно от Русия.

Възможно е поръчителят да е влиятелен и богат политик от БСП, с който Божанков е в лоши отношения“, коментира близък до депутата, намеквайки, че става въпрос за Весела Лечева.

В края на 2022 г. Явор Божанков напусна след титаничен скандал парламентарната група на БСП и беше изключен от левицата, след като публично осъди режима на Владимир Путин и войната, която Русия води в Украйна. Миналата пролет той влезе в парламента като водач на листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в Габрово, а прясната политическа клюка гласи, че Божанков ще е сред кандидатите на „Промяната“ за предстоящите европейски избори.

Макар да е в открита вражда с Корнелия Нинова, отцепникът от БСП Явор Божанков воюва и с кръга около президента Румен Радев и приближената му Весела Лечева. Твърди се, че враждата му с Лечева е за контрола върху общинската хазна на Горна Оряховица. След като миналата есен за кмет на града беше избран бизнесмена Николай Рашков, името на Божанков упорито се спряга като сив кардинал и владетел на кметската каса.

Обвиненията не са съвсем безпочвени – за заместник-кмет по финансите на Горна Оряховица беше наначен 32-годишния Даниел, който е първи братовчед на Явор Божанков. В общинската администрация пък са назначени още петима роднини и хора от близкото обкръжение на депутата.

Фамилия Божанкови е смятана за една от най-богатите във Великотърновския регион. Покойният баща на Явор и неговия чичо Емил са собственици на най-голямото дружество за търговия със скрап и всякакъв вид отпадъчен материал. Съпругата на Божанков – Симона, също е от богаташки род.

Тя е дъщеря на Красимир Гърдев, собственик на популярната веригата супермаркети ЦБА, чийто оборот миналата година е над 250 милиона лева. Заради милионите на семейството и съпругата си Божанков неведнъж е бил атакуван през годините, че си купува депутатското място и че огромния му брой преференции се дължи на портфейла му, а не на личните му качества.