Сериозен трус в Нова – тръгва си и шефът на новините

Смяната на шефа на Нова телевизия е дошла като гръм от ясно небе за екипа, като тя не бе съобщена от местното ръководство на Нова броудкастинг груп, а дойде от сръбски пиар от компанията собственик – „Юнайтед медия“.

Макар че в съобщението се посочваше смяна на генералния директор Стефана Здравкова, с нея си тръгва също шефът на новините Илия Дафов, научи OFFNews.

Засега всички ръководни кадри в телевизията предпочитат да запазят мълчание, много от тях след новината вчера бяха с изключени телефони.

За днес е насрочена среща, от която се очаква повече яснота.

Главен изпълнителен директор на медийната група, както бе съобщено вчера, отново става Дирк Гергенс, който управляваше и до 2022 г.

Преди да оглави Нова телевизия, Здравкова пък ръководеше сайтовете от групата „Нетинфо“, част от Нова броудкастинг груп (НБГ).

Официално НБГ е собственост на международната компания „Юнайтед медия“. Неин основател в сръбският бизнесмен Драган Шолак.

Новината за смяната на ключови хора в Нова телевизия идва, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри придобиването на „Булсатком“ от „Виваком“. „Виваком“ също е собственост на „Юнайтед медия“.