Шампионът по борба Кирил Терзиев е с обвинение за закана за убийство

Софийската районна прокуратура потвърди за NOVA, че олимпийският медалист Кирил Терзиев е с наложена мярка за неотклонение „подписка“. Той е обвинен в закана за убийство.

Припомняме, че в ефира на „Здравей, България“ плеймейтката Светлана Гущерова разказа, че е била ударена от бившия шампион по борба и олимпийски медалист Кирил Терзиев пред очите на децата ѝ. По нейните думи той е счупил предните ѝ зъби и откъснал част от косата ѝ през прозореца на колата.

На кадри, с които NOVA разполага, се вижда как обвиненият се пресяга през прозореца на колата. Хваща Светлана Гущерова за бретона и с дръпването я удря във вратата.

Сигналът е подаден на 3 юни в полицията. Първоначално Терзиев е бил обявен за общодържавно издирване, но в днес сам се е явил в столичното 4-о районно управление. Той е обвинен в закана за убийство заради израза: „Сега ще сляза и ще те убия“.

Иззети са записи от камери за видеонаблюдение, властите търсят свидетели на случката. Предстои изготвянето на експертизи и провеждането на разпити. Разследването по закон е два месеца, но може да бъде удължено.

Според източници на NOVA от разследването експертизата е установила, че има засягане на фасетите на 36-годишната жена, но няма избити зъби.