Шеф на Нова телевизия се обеси в тоалетната

Д. В. е част от управленския борд на медията и работата му е била свързана с приходите, за които се очаква да са с 60 млн.лв. по-малко за настоящата година от предходната

Един от главните финансови директори на Нова телевизия – Д.В, който има място и в управленския борд на медията, се е самоубил в сградата на телевизията преди няколко часа, съобщава Lupa.bg, позовавайки се на няколко независими свои източници. Новината бе потвърдена и от МВР.

Най-шокиращото е, че мъжът се е обесил в сградата на медийната компания близо до летището. Висящият труп на Д.В. е бил намерен от служител на Нова телевизия днес около 12,40 часа в тоалетната на т.нар. „директорски етаж“.

Веднага е била извикана охраната на медията, след което дошла и полиция. В момента текат разпити в сградата на най-голямата медиа у нас.

ОБНОВЕНА:  Започнали са разпити. Д.В. е семеен, има и деца. Описват го като изключително скромен, отдаден на работата си. Постъпил е във финансовия отдел преди много години и е един от ключовите финансисти на Nova Broadcasting Group. По принцип бил затворен в себе си и не споделял нищо от лични си живот. Не е известно да е имал семейни или финансови проблеми. Самоубийството идва 2 месеца след промените в Закона за хазарта, с които бе забранена реклама на хазарт в информационните медии, който разтърси сериозно финансовото състояние на NOVA.

По неофициална информация, се очаквало медията да има над 60 млн.лв. по-малко приходи за тази година, заради законовото ограничение, което бе прието „на пожар“ в последния ден на 49-ото НС. Тази версия се обсъжда най-много в медийните среди. Възможно е личните приходи на Д.В. да са били обвързани именно с тази тема. Затова и именно е избрал демонстративно да сложи край на живота си на своето работно място – в тоалетната на директорския етаж, в непосредствена близост до колегите си от висшето ръководство.

Това е втори трагичен инцидент от толкова висок ранг в Нова телевизия. На 1 януари 2020 г. бе съобщено за внезапната кончина на Силва Зурлева, която бе намерена мъртва в семейна къща в благоевградското село Ковачевица. По-късно МВР обяви, че става дума за нещастен случай. Зурлева бе във висшия мениджмънт на медията от 1999 г. От 2009 г. нататък бе главен консултант на телевизията и член на УС на Nova Broadcasting Group.

Очаквайте подробности!