Шефът на СОС обвини Фандъкова за спирането на Симеоновския лифт

Основен виновник за затварянето на Симеоновския лифт е бившият кмет на София Йорданка Фандъкова. Нека тя да каже защо и как се стигна до тук.

Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров по бТВ, като коментира официалното спиране на последния лифт на Витоша. По думите му през 2007 година, когато е подготвена продажбата на въжени линии към „Витоша Ски“, преди да стане кмет на София, Фандъкова е била част от Столичната общинска агенция по приватизацията.

„След това Фандъкова стана кмет. И явно години наред не прави абсолютно никакъв контрол, щом стигаме до момента, в който всичко спира да работи“, каза още председателят на СОС.

„Симеоновският лифт не работи от декември, знаехме, че има проблем с двигателя. Търсим варианти и многопластови решения, които да решават множество проблеми, каза още той.

И допълни, че общината води сериозни разговори със собственика на лифта, за да се реши проблемът.

Петров за пореден път отчета като слабост липсата на комуникация с гражданите за реорганизирането на движението по бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Витоша“. Паркоместата може би са най-големия проблем, търсим решения, увери председателят на СОС.

Столична община обжалва решението на Административен съд – София да спре промените на движението в района.