СХЕМА на ГЕРБ: Комисията „Гергов“ за панаира пред провал

И второто заседание на парламентарната анкетна комисия „Гергов“ премина безинтересно, след като първото миналата седмица бе формално, а междувременно една сбирка се бе провалила. Заседанието се проведе днес преди обед, като на него бяха поканени за „препитване“ доста настоящи и бивши представители на местната власт на Пловдив и Варна от хунтата ГЕРБЕРБ, имащи отношение към приватизацията на Пловдивския панаир.

Морският град обаче не прати хора, а се отчете формално с документи. Администрацията под тепетата пък командирова служители на средно ниво. Присъства пловдивският общински съветник от ДБ Веселина Александрова, а кметове и председатели на общински съвети явно не са имали намерение.

Комисията реши да предложи доклад, който да внесе в пленарна зала, отделно и прокуратурата ще бъде сезирана с данни. Как точно ще се случи всичко това при предстоящите два работни дни на Народното събрание, предстои да видим.

Така или иначе непродуктивността на комисията бе предрешена с факта, че бе сформирана на финала на парламентарния мандат. На първото си заседание тя реши да привика още Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Георги Гергов и други любопитни имена, но едва ли ще остане време за техния ред. Пък и да остане – най-вероятно няма да се явят.

От гледна точка на резултата подобни комисии традиционно предизвикват единствено зрелище. Но за тази не се очертава дори и зрелище.