Шофьор с положителни проби за алкохол и кокаин причини катастрофи в София

47-годишен мъж е с опасност за живота

Мъж с положителни тестове за алкохол и наркотици предизвика две катастрофи в столицата. При втория удар, на кръстовището на бул. „Андрей Сахаров“ и бул. „Александър Малинов“ в столичния квартал „Младост“, колата му се е забила в спрял на червен светофар автомобил. Водачът му е в тежко състояние в болница. По думи на очевидци ПТП-то е станало в 4:30 сутринта.

По информация на NOVA 47-годишен мъж е в тежко състояние, с опасност за живота. Той е управлявал кола, която е ударена отзад, докато чака на червен светофар. Водачът е 55-годишен мъж, а пробите му и за алкохол и за наркотици са положителни. По данни на СДВР минути преди това шофьорът причинил и друго пътнотранспортно произшествие и избягал от него.

От УМБАЛ „Света Анна“, където е приет, информираха, че пострадалият е с хематом на мозъка, счупен нос, както и тежки фрактури на таза.

Мъжът е минал на няколко червени светофара и се е опитал да избяга и от двете произшествия. Това разказа пред нова шофьорът на първия ударен автомобил.

„Леко мръднах, автомобилът ме удари отзад в дясно, не спря, продължи и мина на червено. Аз на аварийни светлини тръгнах след него и се свързах със 112. На следващото кръстовище имаше още един спрял автомобил на червена светлина и въпросният се вряза в него без спирачен път“, разказа Вълко Иванов.

По думите му автомобилът се е движел поне със 100 км/ч. „Той ми обясняваше, че му се пушело и искал да си вземе цигари от колата, не го интересуваше какво се случва, не бил ме ударил, не бил ударил другата кола. Буйстваше и искаше пеша да си тръгне, защото автомобилът му не можеше да запали“, каза още водачът.

„Пробата за алкохол показва 1,99 промила, а тази за дрога е отчела употреба на кокаин. 55-годишният мъж ще бъде задържан, след като излезе от болница. Ще бъдат назначени експертизи, които да установят с колко км/ч се е движила колата, причинила катастрофата“, заяви старши инспектор Динко Трифонов от КАТ-София.

Катастрофата много наподобява тази, при която загина Mилен Цветков. По сходен начин, докато изчаква светлината на светофара да светне зелено, журналистът беше ударен от лек автомобил, водачът на който също бе с установени наркотични вещества в кръвта.