Шофьор си рови в телефона, докато кара пълен рейс с пътници

Шофьор в градския транспорт сърфира в интернет и пише на телефона си, докато вози пътници. „Автобус 94. Така е наизустил пътя, че шофьорът може да пише на телефона от НДК, та чак до университета“, пише в коментар към видеото, което се разпространява в социалните мрежи, като предизвика стотици коментари. 

„Новата пандемия при нарушенията“ – така пътните експерти определят цъкането на телефона, докато шофираме. Явлението се наблюдава и по магистралите. Ако карате със 140 км/час, изминавате около 200 метра за 5 секунди, в които губите пътя си от поглед.

„Вчера следобед е получен сигналът, водачът е установен. Ще имаме резултати, защото красноречиво се вижда, че водачът извършва нарушение. Днес е на работа, втора смяна. Не сме осъществявали контакт до този момент, предвид това, че вчера беше и неделя“, коментира пред bTV Кирил Георгиев – ръководител на гараж „Малашевци“, Столичен автотранспорт.

„Водачите се контролират посредством видеонаблюдението в автобусите, от службите по линеен контрол и сигнали на гражданите. Такъв случай до момента не сме имали. Случвало се е да говорят по телефона, докато шофират, като не използват хендсфри“, посочи Георгиев.

„Санкциите са парични – до 100 лева, и административни. Този водач е с дългогодишен опит, от добрите и дисциплинирани шофьори“, обясни още той.