Шокиращо: Войната в Украйна и Майданът – таен план на ЦРУ отпреди 65 години?

Войната в Украйна е планирана от ЦРУ още през далечната 1957 г., едва в началото на Студената война! Това става ясно от неотдавна публикувани шокиращи подробности за дейността на американското разузнавателно управление.

Оказва се, и зад Майдана от 2014 г. в Украйна, прозира дългата ръка на американските тайни служби.

Планът отпреди 65 години и за Майдана, и за войната е еднакъв – украинските националисти трябва да станат таран за унищожаването на тогавашния СССР.

Разработката е дело на анализатори от университета в Джорджтаун и се нарича „Украйна. Фактори на съпротива и райони на специални сили“.  На 200 страници се анализира възможността за антисъветско въстание в Украинската съветска република, която е избрана неслучайно – огромна територия с голям голям икономически потенциал, отворена за сътрудничество с отвъдокеанското задкулисие.

Още в онези години изводите сочат също, че симпатиите към нацистите и неприязънта към руснаците нарастват от изток на запад, като източните и южните райони на Украйна се считат за „загубени“ за целите на американците, а целият Кримски полуостров, Луганска и Донецка области се смятат за лоялни към СССР. Затова пък западните части на републиката биха могли да бъдат привлечени в подкрепа на американците – в случай, че щатските военни сили бъдат изпратени там.

Проучването разделя украинската република на 12 зони, като първите две обхващат  индустриалния Донбас и по-голямата част от Луганска област, като не включват Мариупол и северната част на Луганска област. Изненадващо тази проектокарта от 1957 г., начертана от неназовани, но очевидно гениални американски анализатори, съвпада с днешните ДНР и ЛНР.

Зоните, в които Щатите се надяват да получат подкрепа, са 8-а, 9-а и 12-а.

В 8-а (областите Киев, Житомир, Хмелницки и Черкаси) се предвижда умрена помощ  за САЩ, като в доклада се акцентира, че местното население активно се е съпротивлявало срещу болшевизацията и колективизацията след Великата Октомврийска революция през 1917 г., а по време на Втората Световна война жителите подкрепяли колаборационистите и доброволно си сътредничали с нацистите.

Интерес за американците представлявала и 9-а зона. Тя била наречена „Център за подкрепа на Бандера”. Но за най-„проамериканска“ се посочва 12-ата зона, включваща Лвов, Тернопол и Ивано-Франковск, където войските на Бандера действат до 1956 г. За тази зона се смята, че има  оцелели бандеровци, които да им осигурят подкрепа.

Стратегията на плана предвижда да се извърши десант в онзи територии, където би имало най-малка съпротива, и да се унищожи инфрраструктурата на републиката. Според анализа Карпатите биха били идеални за целта, тъй като се разчитало на подкрепа от населението, и богати находища на газ и полезни изкопаеми. За резервен вариант бил определен Лвов, защото бил център на пътната инфраструктура и имало възможност тя да бъде прекъсната, с което би била отрязана жп линията за ГДР и Полша, а това би причинило сериозни затруднения на Москва и бившите социалистически държави.

Изненадващо, ситуацията, описана от американските анализатори, почти не се е променила през 21 век. Приликата на анализа с държавния преврат през 2014 г., както и със сегашната военна ситуация, е поразителна и говори, че тайни центрове на ЦРУ не са спирали и за миг разработките си през всичките тези десетки години.