Сигналът за убийството на Мартин Божанов е подаден 50 минути след стрелбата

Сигналът за убийството на Мартин Божанов е подаден 50 минути след стрелбата от съпругата му, заяви директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

Николов посочи, че Гергана Божанова се е обадила на тел. 112 в 20:09, като заявила, че тогава е намерила съпруга си.

„За съжаление, свидетелите, които се обявяват като такива и са чули евентуално възпроизвеждане на изстрели, не са сигнализирали органите на МВР незабавно след като са възприели тези изстрели“, посочи още шефът на СДВР.

Мартин Божанов бе убит в затворен комплекс на 31 януари.

Текат действия по разследването, в т.ч. установяване на оръжие. Водят се разговори с негови близки. Имаме данни, че има имоти в Гърция. До момента имаме данни само за един голям имот, каза още Николов.

По думите му има оперативни данни за много имоти, но на фирмите му има единици. На името на жена му има регистриран един имот, който вчера е претърсен.

В Софийска градска прокуратура има едно разследване за дейността на Божанов, каза заместник градският прокурор Иво Илиев, цитиран от БТА. Разследването е за имотни измами, пране на пари и за изнудване на съдии по граждански дела, по които той е имал интерес. Божанов не е бил привлечен като обвиняем.

Разследването е било на финална фаза и предстояло повдигане на обвинение, каза Илиев.