Слави е галант: Лена е леко изперкала

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов нарече Лена Бориславова леко изперкала. Повод за думите му е изказване на депутатката от ПП-ДБ от по-рано днес, което той коментира във фейсбук профила си.

На влизане в парламента в петък Бориславова коментира, че шансовете за кабинет са големи, тъй като има мнозинство на ГЕРБ, ДПС и ИТН.

Според Трифонов подобен коментар е направил и Георги Свиленски от БСП. Лидерът на ИТН припомни, че партията многократно е заявила, че няма да прави коалиция с ГЕРБ и ДПС, както и че няма да подкрепи кабинет нито с първия, нито с втория мандат.

Той се обърна към тях със „скъпа Лена, скъпи Гоше“ и ги нарече „индивиди, които вярват в това, което искат и много трудно възприемат реалността“.

„Скъпа Лена, скъпи Гоше, заради предишната ми работа съм правил психопрофили на много хора – хиляди хора и съм забелязал, че има някои индивиди, които вярват в това, което искат и много трудно възприемат реалността. Тя не им харесва и те вярват в това, което искат да се случи. Това е малко налудничаво, но тези хора не са луди.

Просто са леко изперкали. Такава им е психиката. Лена и Гоше, вие сте такива хора. Аз съм сигурен, че вие сте разбрали, че аз казах, че ИТН няма да прави коалиция с ГЕРБ и ДПС и няма да подкрепи нито първия, нито втория мандат, а ще чакаме третия мандат, ако президентът реши да го даде на нас.

Вие сте го чули и сте го разбрали, но не ви кефи. Затова продължавате да говорите това, което искате да стане. И, понеже сте публични личности го говорите по телевизията. Сега ще ви разкрия една тайна. На логиката и истината не им пука на кой какво му се иска.

А аз съм почитател на логиката и истината. Ако не знаех какво представлявате, може би щях да кажа, че ми е жал за вас, но понеже знам какво всъщност сте, ще ви кажа, че един добър психолог със сигурност може да ви помогне. Просто трябва да го откриете, да бъдете откровени с него и така, след поредица от сеанси, може състоянието ви да се подобри. Искрено ви желая психическо здраве“, написа още Трифонов.

Това не е първото пререкание между лидерът на ИТН и депутатката от ПП-ДБ. През февруари 2023 г. Слави Трифонов и екипът му пуснаха в социалните мрежи „Песен за Лена“, в която Бориславова е наричана „уморена кака Лена, гладна хиена“ и с още куп доста по-неприятни думи. Депутатката от ПП-ДБ даде Трифонов и сценаристите му на съд за обидата.

„Лена да поздрави Киро и Миро, а Гошето – Корнелия. Позволявам си да се държа толкова мило, защото е лично“, завърши Трифонов в публикацията си във фейсбук.