Слави Трифонов пак се отказа да е депутат

Слави Трифонов се отказва да е депутат, лидерът на „Има такъв народ“ е подал заявление в ЦИК и е заличен от листата на ИТН в 15 МИР – Плевен и 25 столичен МИР. 

Не иска да влиза в народното събрание № 50 и Бедрос Левон Пехливанян от ГЕРБ-СДС“  и е заличен в 19 МИР – Русе.

Постъпило е и заявление от Николай Тонев Колев от ДПС с искане да не бъде обявен за избран за народен представител. ЦИК заличава Колев от листата в Двадесет и седми изборен район – Старозагорски. ЦИК заличава и Иса Емин Бесоолу от листата на ДПС в Двадесет и седми изборен район – Старозагорски, както и Николай Неделчев Юруков от листата на ДПС в Двадесет и втори изборен район – Смолянски, след подадени заявления, че се отказват да са народни представители.

Христо Петров от ПП-ДБ, Ивайло Вълчев от ИТН, Кристиан Вигенин от БСП и Станислав Стоянов от Възраждане стават евродепутати и няма да са народни представители.

ЦИК обяви избраните в два района, които трябва днес да обявят в коя листа искат да останат избрани. 

Това са: 

От ИТН – Драгомир Стефанов Петров – във Варна и Русе, Силви Кирилов Петров – в Бургас и 26 МИР – София област, Станислав Светозаров Балабанов в Пловдив и областта, Тошко Йорданов Хаджитодоров – Благоевград и Варна.

От Възраждане – Ивелин Първанов Първанов – в Ловеч и Плевен, Костадин Тодоров Костадинов – Варна и 25 МИР в София, Петър Николаев Петров – Монтана и 24 МИР в София, Цончо Томов Ганев – Бургас и 23 МИР в София.

ОТ ПП-ДБ – Асен Васков Василев – в Пловдив и Хасково, Богдан Валериев Богданов – Плевен и 17 МИР – Пловдив , Кирил Петков Петков – Перник и 23 МИР в София, Мартин Димитров Димитров – в Руси и 24 МИР в София, Николай Денков Денков – в Бургас и Шумен.

От ГЕРБ-СДС – Бойко Методиев Борисов – в Пловдив и 25 МИР в София, Георги Валентинов Георгиев – Пловдив и 23 МИР в София, Делян Александров Добрев – в Разград и Хасково, Тома Любомиров Биков – в Силистра и в 23 МИР в София.

От БСП – Борислав Гуцанов Гуцанов – във Варна и Шумен, Георги Страхилов Свиленски – в Плевен и 24 МИР в София, Драгомир Велков Стойнев – в Пазарджик и Стара Загора, Корнелия Петрова Нинова – в Благоевград и 25 МИР в София.

От Величие – Николай Георгиев Марков – в Пловдив и 25 МИР в София.

От ДПС – Делян Славчев Пеевски – в Благоевград и Кърджали, Джевдет Ибрям Чакъров – Разград и Силистра, Йордан Кирилов Цонев – Благоевград и Велико Търново.

В случай че кандидатът не подаде писмено заявление в срока по т. 2, Централната избирателна комисия го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител. Поредността се определя от датата и часа на публикуване на интернет страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа.