Слави Трифонов: След поредица от безумни обрати, отиваме на избори, гласувайте с разум

Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) коментира оттеглянето на кандидатурата на Мария Габриел от ГЕРБ за министър-председател

Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов коментира оттеглянето на кандидатурата на Мария Габриел от ГЕРБ за министър-председател, като заяви, че „след поредица от безумни, глупави и унизителни обрати, съвсем правилно, отиваме на избори“.

„Следващият мандат ще отиде в в „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Тях, напълно логично, никой няма да ги подкрепи. Третият мандат, в когото и да отиде – той ще го върне и така, съвсем правилно, отиваме на избори“,  написа той във Фейсбук.

Трифонов допълни:„Да, има хора, на които това не им харесва, но уважаеми приятели това са хора, които се страхуват от избори, което съвсем логично означава, че се страхуват от демокрацията“.

По думите му когото и от тези хора да питате: „защо се страхува от избори“, той ще избълва един куп лъжи, но всъщност, той се страхува от резултата от тези избори, а всъщност – няма никакво значение дали се страхува или не се страхува, защото така или иначе си заминава“.

Лидерът на „Има такъв народ“ добави, че „тази агония приключи и, забележете, тя не беше обидна само за участниците, а беше най-вече обидна за хората, които, освен наблюдатели, са и избиратели“.

Той се обърна към българския народ, като заяви: „Уважаеми хора, български граждани, абсолютно съм сигурен, че вие заслужавате уважение, благодарност и най-вече заслужавате съвсем друга политическа класа, която сега се надявам да си изберете на следващите избори, допълва Слави Трифонов. „Гласувайте с разум, бъдете умни, за да бъдете силни. Вие сте на ход!“, допълни Трифонов.

Припомняме, че предложената за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел обяви на пресконференция, че ще внесе писмо в Народното събрание, като заяви. че оттегля кандидатурата си за премиер. От думите на Габриел стана известно, че ГЕРБ няма да участва в преговори за втори мандат.