След 3-те пържоли за 500 лева по морето: КЗП започва проверки (ВИДЕО)

След видеоклипа, завъртял се в социалните мрежи, в който семейство плаща 490 лв. за три пържоли от общо 650 лева сметка в заведение на морето, КЗП започва проверки.

От Комисията за защита на потребителите заявиха, че ще проверят изнесените факти във връзка с публикации в социалните мрежи и в някои медии за нелоялна практика в заведения за хранене.

Въпросният видеоклип набра популярност във фейсбук. Семейството яло три пържоли, като впоследствие разбират, че цената от 35 лева не е за порция, а за 100 грама. Така сметката се оказва доста по-висока от очакваното.

От КЗП увериха, че ще бъдат проверени обявените цени в заведението и дали има съответствие между това, което се предлага в менюто и това, което се консумира и калкулира като цена. В хода на инспекциите ще се следи дали потребителите получават пълна, вярна и точна информация, която по начина на представяне не е заблуждаваща за клиентите.

Служителите на Комисията за защита на потребителите ще проверяват не само въпросното заведение и хранителни обекти по Черноморието, а също така дали има нелоялни практики и заблуждаваща информация за клиентите на заведенията в цялата страна.

Видеото ТУК