След бруталното убийство в Скопие и бягството през България: Обвиненият още не е екстрадиран

Любчо Палевски е обвинен за убийството на 14-годишата Ваня и мъж на 74 години

Административни процедури забавят екстрадирането от Турция в Северна Македония на Любчо Палевски, обвинен за убийството на 14-годишата Ваня и мъж на 74 години.

Според разследващите нападението срещу детето е поръчано от бащата, който е дал информация на похитителите, когато момичето е излязло от вкъщи, за да иде на училище. Целта на отвличането е била изнудване за пари от майката, която е разведена със съпруга си.

Вероятно похитителите са изпаднали в паника, че са следени и са решили да убият момичето. 14-годишното дете е убито с пистолет и заровено. Прокуратурата в Северна Македония подозира, че Любчо Палевски е произвел фаталния изстрел на 27 ноември.

Заподозреният влиза у нас през граничния пункт „Калотина“ от Сърбия. Това става в първите минути на 2 декември, научи bTV от свои източници. Няколко часа по-късно той напуска пределите на България в посока Турция, където е задържан.

Министърът на правосъдието Кренар Лога се срещна с турския си колега Йълмаз Тунджа, като двамата обсъдиха и процедурата за екстрадиция. Според турския министър на правосъдието съдебният процес за Палевски е приключил и се очаква да бъдат приключени и административните процедури.