След като заплашва деца с нож: Мъж загина след гонка с полицаи в Стара Загора (СНИМКИ)

В момента, в който лицето е изкарано от колата си, се е стигнало до фаталния край. Все още не е ясно какво точно се е случило

 

Възрастен мъж загуби живота си след новогодишна гонка в Стара Загора между лек автомобил и полицейски коли. Тя е продължила няколко минути и е стигнала до главен булевард в града.

По непотвърдена информация мъжът е заплашвал деца с нож снощи. След като е подаден сигнал на телефон 112, органите на реда намират въпросното лице на бензиностанция.

При опит на полицаите да осъществят контакт с него, мъжът е избягал с автомобила си. Тогава е започнала и гонката, която е преминала километри през различни квартали на Стара Загора.

 

 

В преследването са се включили десетина полицейски патрули. Някои от тях спират шофьора, други – го очакват от различни страни.

За съжаление в момента, в който лицето е изкарано от колата си, се е стигнало до фаталния край.

 

 

Кварталът, в който се случва това, е вдигнат на крак, следват и бурни реакции в социалните мрежи. Публикувани са стотици видеа. Има коментари, че вероятно полицаите са превишили своите правомощия. Дали това е така, се очаква да стане ясно от коментари на полицията и прокуратурата.

Назначена е тройно съдебномедицинска експертиза, която да установи какво се е случило – възможно е човекът да е получил удар, но според близките му той може да е починал след полицейски произвол.