Медицинско показва три счупени ребра. Жената подава жалба срещу мъжа, който е юрист и служител в Агенцията по вписвания в Ямбол. Започва досъдебно производство.

„Изведнъж делото потъна в пълна секретност, все едно се разследваше държавна тайна. Не ни беше давана никаква информация относно процесуално-следствените действия, кои са разпитвани, какви съдебно-медицински експертизи са назначени“, обясни още тя.

Адвокатът ѝ твърди, че ги бавят с поредица от експертизи по искане на наблюдаващия прокурор. Първата е от Пловдив със заключение за средна телесна повреда. Следва тройна експертиза в Хасково, с резултат – лека телесна повреда.

„Според мен се търси възможност за намаляване наказателната отговорност на извършителя, преминаване на делото в частен характер, за да може той да остане на работата, която заема“, обясни адвокатът на жената Тошко Тенев.

От Районната прокуратура в Ямбол казаха за bTV, че работят по случая коректно и всички допълнителни експертизи са необходими за изясняването му. Уточниха още, че не наблюдаващият прокурор, а адвокатът е поискал повторна петорна експертиза, която предстои. А комисиите от експерти са в други градове заради липсата на медици.