След ремонт за 1,5 млн. лв.: За втори път пада мазилка в детска градина в Ямбол

В началото на април падна мазилка от терасата на детска градина „Пламъче“ в Ямбол. За щастие това се случва във време, когато децата и служителите не са били там – пострадали няма.

 

 

Сградата е била основно ремонтирана преди 6 години за близо 1,5 млн. лв. с европейско финансиране. Сградата все още е в гаранция – до 2026 г.

Това не е първи подобен случай – преди две години падна таванната мазилка на друга тераса, каза пред bTV директорката на градината Мария Иванова.

Зам.-директорът Румяна Басяку допълни, че се подавани много сигнали към предишното ръководство на Община Ямбол за некачествено изпълнен ремонт, но реакция не е имало. През изминалите години градината е правила корекции за сметка на бюджета на градината.

 

 

„Сградата е в гаранция, но малко след приключването на ремонта през 2018 г. фирмата вече не съществува. Ще подадем сигнал към прокуратурата“, коментира зам.-кметът на Ямбол Енчо Керязов.

Той уточни, че за ремонт на падналата мазилка ще се пренасочат средства, които са били за облагородяване на външните пространства.

 

 

Приемането и извеждането на децата от градината е реорганизирано, за да е безопасно, уточни директорката Мария Иванова.