След срещата Денков-Терзиев: В София сглобката няма да я бъде

Не затваряйте вратите към никоя политическа сила. Това послание отправи премиерът Николай Денков към кмета на София Васил Терзиев след срещата им в Министерски съвет.

Според министър-председателят сглобката на национално ниво не може да се пренесе във всяка община заради различните характеристики. Той обаче посъветва да не биват затваряни вратите към никого.

„Благодаря на г-н Денков за протегнатата ръка“, заяви новият кмет на София Васил Терзиев.

„За мен беше изключително важно да проведем тази среща и да изложа основните приоритети, които имаме. Беше доста конструктивно и се надявам, че ефектът от доброто сътрудничество между Столичната община и изпълнителната власт ще може да бъде усетено от софиянци през следващите месеци и години“, допълни още Терзиев.

„Ще инициирам срещи с всички политически партии и техните представители. Оптимист съм“, каза още Терзиев.

„Васил Терзиев постави няколко от общите теми, по които екипа му в момента знае че трябва да работи интензивно – образование, финансиране на общините“, заяви премиерът акад. Николай Денков.

Вотът на недоверие пък било възможност да се обясни на хората какво е направено в последните 5 месеца в системата на отбраната и националната сигурност. Много процеси се движат успоредно и затова трябва обществото да е информирано. Разбира се, готови сме да чуем и всякакви критики, стига да се основават на факти, а не на измислици, каза Денков.

Вчера избраният за кмет на столицата Васил Терзиев и членовете на Столичния общински съвет официално положиха клетва. Терзиев обяви, че първата задача, извън тези, които са заложени в програмата му, е да се запознае с администрацията и да разбере кои са най-неотложните неща, които е нужно да бъдат придвижени до края на годината.