Смърт на родилка наложи извънредна проверка в болницата в Кърджали

Жената е била приета в лечебното заведение в септичен шок, със затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) е започнала извънредна проверка на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали и на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на изпълнителната агенция.

От ИАМН информираха, че са се самосезирали и започват извънредна проверка във връзка със случай на починала 33-годишна бременна жена.

Родилката е била приета в 5:00 часа сутринта в тежко състояние. Жената е била в септичен шок, със затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура. Събраният спешен екип направил секцио и установил, че плодът е мъртъв. Непосредствено след това жената била преведена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където са продължили реанимационните дейности. Въпреки всички усилия пациентката е починала в 9:40 часа.

По случая се извършва и вътрешна проверка, съобщиха от болницата и допълниха, че са уведомили РЗИ, Министерство на здравеопазването и ИАМН.