Смях на корем: Мария Габриел е с най-висок рейтинг, Денков бие Радев

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел изпреварват президента Румен Радев по доверие. Тази смешка начесто социология тиражира братът на Любо Пъпката – Юлий Павлов, който е директор на Центъра за анализи и маркетинг, на пресконференция „Електорални нагласи в София на старта на предизборната кампания“ в Националния пресклуб на БТА. Той представи резултатите от социологическото проучване на същата тема.

Политикът с най-висок рейтинг била Мария Габриел с 37,2% доверие срещу 38,9% недоверие, следвана от Николай Денков с 35,9% доверие срещу 41,1% недоверие. Президентът Румен Радев е трети с 32,6 % доверие и 50,6% недоверие, посочи Павлов.

Кирил Петков, Бойко Борисов , Васил Терзиев, Асен Василев са с близо 1,5% надолу спрямо доверието, добави Павлов.

Проучването е проведено в периода 30 септември – 3 октомври от Центъра за анализи и маркетинг между 1003 пълнолетни граждани на София чрез метода пряко стандартно интервю – „лице в лице“.

Доверието в президентството спада чувствително с 5% спрямо юли тази година. За страната недоверието към президента е по-голямо от доверието, коментира Павлов. При Мария Габриел недоверието и доверието са с разлика от 1,7 % в полза на недоверието, добави той.

Доверието се качва с 2% за правителството, но и недоверието, посочи Павлов. По думите му това е институцията, която стои най-добре. „Сглобката“ работи, доверието леко се повишава, вижда се, че има желание за работа, каза Павлов по отношение на парламента.