Содом и Гомор: Голо парти с Киркоров и Собчак вбеси властта в Русия (ВИДЕО)

Най-много гняв предизвика руският рапър Vacio, който си сложи чорап на гениталиите. Прокуратурата ще разследва

Голо нощно парти с участието на Филип Киркоров и Ксения Собчак вбеси руските власти и лоялните на тях медии и обществени организации.

Партито е организирано от блогърката и телевизионна водеща Настя Ивлеева. На събитието са присъствали Филип Киркоров, Ксения Собчак, Лолита Милявская, Дима Билан и Джиган и др.

Цената на билетите за откритата част на партито достигна един милион рубли, а събитието се състоя в московския клуб „Мутабор“.

Видеоклипове от „голата вечеринка“ нашумяха в руските социални мрежи още вечерта на 20 декември, а на следващата сутрин снимките и видеоклиповете бяха широко разпространени от руските медии.

Най-много гняв провокира руският рапър Vacio (Николай Васильев), който си сложи чорап на гениталиите и е предизвикал еуфория сред гостите в клуб „Мутабор“. 

Представители на прокремълските „патриотични“ организации „Сорок сороков“, „Зов народа“ и ФПБК започнаха да пишат доноси до Главната прокуратура и други държавни органи.

„Патриотите“ обявиха партито за „неморално мракобесие“ и настояват организаторите да бъдат разследвани за „гей пропаганда“ и пропаганда на наркотици.

От „Зов народа“ нарекоха голото парти епицентър на скандални развлечения:

„В момент, когато Русия води специална военна операция и отстоява традиционните ценности – Киркоров танцува в мрежа от кристали и тесни панталони“, отбелязват активистите.

Ръководителят на ФПБК Виталий Бородин коментира:

„Това е содомия, мракобесие, ЛГБТ пропаганда. Вижте кои са се събрали там: Собчак, Билан, Киркоров. Всичките имат деца – какво показват на децата си, какъв пример им дават? Истинските ЛГБТ хора са там. (…) Какво изобщо мислят те? Днес се провежда специална военна операция. Нашето общество е в недоумение.“

Бородин настоява на организаторката на голото парти да се състави административен протокол, а „ако е възможно“ – да се образува и наказателно дело „за ЛГБТ пропаганда“.

Ръководителката на прокремълската Лига за безопасен интернет Екатерина Мизулина от своя страна заяви, че е цинично да се провеждат подобни мероприятия, „когато нашите момчета умират“ в Украйна:

„Подобни партита са удар в крака на цялата политика, провеждана от държавата“, заяви Мизулина.

Отзвукът от голото парти оттекна и в Руската дума.

Депутатът от Думата Мария Бутина настоя Министерството на вътрешните работи, Роскомнадзор и Министерството на културата да направят оценка на събитието в клуб „Мутабор“ – дали събитието не нарушава „забраната за ЛГБТ пропаганда“, както и указа на Владимир Путин за запазване и укрепване на „традиционните руски духовни и морални ценности“.