Спецакция в София, разследват трафик на дрога и пране на пари по искане на Белгия

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев коментира информацията, че операцията се провежда в офиси на негова фирма

Акция на полиция и жандармерия се провежда на два адреса в София. Претърсват се офиси на улица „Парчевич” и булевард „Стамболийски”, научи NOVA.  От Софийската градска прокуратура заявиха за NOVA, че акцията е по искане на Кралство Белгия и е свързана с организирана престъпна група за трафик на наркотици и пране на пари.

По информация на NOVA на тези адреси се помещават фирми, свързани с депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев. Той уточни, че негов е само офисът на булевард „Стамболийски“. В кулоарите на парламента Ананиев коментира информацията, че акцията се извършва в офис на негова счетоводна фирма, която обслужва български и чуждестранни юридически лица. Той каза, че е разбрал за случващото се от журналистите.

„Чух се с офис мениджъра. Той каза, че се извършва проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали. Разследващите искат документи. Чакат счетоводителката да ги предостави”, обясни Ананиев. И добави: „За мен това е политическа бухалка, която се опитва да се върти. Не виждам нищо нередно в това да се обслужват чуждестранни фирми. Ако някой поиска документация, ще съдействаме“.

Народният представител изключи възможността той да е обект на проверката от страна на полиция и жандармерия.