Closeup of hand with IV tube

Спор за футболна топка в училище: 49 ранени деца, пострадали учители и директор със счупен пръст (ВИДЕО и СНИМКИ)

Учител, за когото се твърди, че е с астма, е откаран в болница

 

Футболна топка се превърна в причината за голям конфликт в училище в Берлин. Напрежението толкова много е ескалирало, че са пострадали 49 деца и двама учители.

Инцидентът е станал в понеделник, а дори и след намесата на полицията е имало множество наранявания, удари с юмруци и счупен пръст, коментира „Билд“.

Според полицията трима младежи на 14 и 15 години са влезли в спор с други двама ученици на същата възраст, при което първите били атакувани с лютив спрей.

В конфликта влязъл и друг 15-годишен младеж, след което се нахвърлили и други деца. Двама учители се опитали да спрат разрастването на конфликта, но и те били напръскани с дразнещия газ.

Директорката, която се намесила, също била пристисната от младежите. 52-годишната жена паднала и си счупила пръста, след което е закарана в болница.

Според полицията по-големият брат на едно от 15-годишните деца, които били в началото на спора, пристигнал в училището и ударил един от органите на реда в лицето. След което 21-годишният младеж бил повален и получил разкъсване на устните.

Той отказал медицинска помощ, а вместо това обиждал и заплашвал полицаите, като временно е арестуван.

Десетките ранени младежи и пострадали учители трябвало да бъдат лекувани от служители на спешна помощ. По информация на „Билд“ учител, за когото се твърди, че е с астма, е откаран в болница.

Училището, което се посещава от около 750 деца от първи до десети клас, свика кризисен екип и повика училищни психолози.

Според „Тагесшпигел“ делът на учениците, чийто майчин език не е немски, е 81,3 процента през 2022 г. Учебното заведение се определя като „училище с горещи точки“.

По информация на „Билд“ всички младежи, участвали в боя, са с емигрантски произход.

Петима от тях, определяли като системни нарушители, са отстранени от учебните часове до Коледа.

От 4 декември сградата отново разполага с вътрешни охранители, след като те са били освободени през лятото поради финансови причини, но и те не са могли да предотвратят спора.

Според някои ученици конфликтите в училището им са нещо нормално, а след инцидента в първите часове са получили инструкции, че нямат право да говорят с никого.

„Страх ме е да изпратя детето си на училище. Надявам се след този инцидент да има наказани“, коментират някои родители. Други се притесняват за децата в по-малките класове.