Срути се подпорна стена на магистрала Струма

Срути се част от подпорната стена на АМ „Струма“ – при 16-ти км, в платното за София.

„Предполага се, че от дъждовете са компрометирани два от сегментите на подпорната стена“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Предприети са „краткотрайни действия по изкопаване на земните маси до стабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса“.

Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма“ при 16-ти км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента.

Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел „Даскалово“, път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За улеснение на придвижването по пътя София – Перник през Владая е организирано реверсивно движение, което ще остане и през нощта.

„В дълготраен план ще бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се изпълнят в настоящия строителен сезон“, съобщават още от АПИ.