Starbucks пуска кафе с вкус на свинско месо

Кой не обича малко задушено свинско месо с кафето си? Новата напитка бе пусната в Китай в чест на Лунната нова година

Кой не обича малко задушено свинско месо с кафето си? Starbucks залага на тази необичайна комбинация с нова напитка, която беше пусната в Китай в чест на Лунната нова година, описвайки вкуса ѝ като “интересен”.

Напитката е комбинация от сос за овкусяване на задушено свинско, еспресо и мляко на пара, с допълнителен сос от свинско и свински гърди за декорация, според приложението за доставки на Starbucks. Цената й стартира от 68 юана (9.45 долара), според приложението.

Публикувани от Starbucks Reserve Roastery снимки на напитката в китайската социална мрежа Weibo показват ивица от тъмночервен сос върху лате пяната, като всичко това е гарнирано с парче свинско месо на шишче върху ръба на чашата.

“Консумацията на месо означава просперитет през новата година,” пишат от Starbucks Reserve Roastery в Weibo на 5 февруари – дни преди настъпването на Лунната нова година.

Лунната нова година е един от най-големите ежегодни празници в Азия. Хората в Китай се прибират по родните си места в този период, за да празнуват със семействата си. Официалните данни показват, че в континентален Китай тази година е имало 474 млн. пътувания в периода.