Себастиан Стан в ролята на Доналд Тръмп

„Стажантът” шокира Кан

Премиерата на нашумелия биографичен филм „Стажантът“ за Доналд Тръмп на филмовия фестивал в Кан предизвика овации в продължение на 11 минути, писа в. „Ню Йорк пост“. Режисьор е иранецът Али Абаси. Сред множеството холивудски звезди в публиката бяха Кейт Бланшет и Бела Хадид.

Актьорът Себастиан Стан играе младия Тръмп, който среща влиятелния адвокат Рой Кон (Джереми Стронг от „Наследници“) и своята първа съпруга Ивана (Мария Бакалова от „Борат“).

Филмът разказва за младите години на Тръмп от 70-те години и израстването му в кариерата, но не включва президентските избори през 2016 г. и четирите години на Тръмп в Белия дом до 2020 г. Не се споменават и тв риалити поредици по Ен Би Си, които Тръмп е водил.

Според мнения на зрители филмът обаче е пълен с шокиращи сцени. В една от тях Тръмп се кани да си прави липосукция и трансплантиране на коса.

В друга сцена Тръмп жестоко изнасилва Ивана. В реалността бившата съпруга на Тръмп наистина свидетелства за сексуално посегателство в своята молба за развод, но през 2015 г. я оттегля, когато Тръмп е в надпреварата за изборите.

Изявен фен на филма е и актьорът и режисьор Оливър Стоун.

Мисля, че филмът е прекрасен. Той е драматичен и не е за политиката, а за човека Тръмп, смята Стоун. Според него филмът е от мащаба на „Гражданинът Кейн“ на Орсън Уелс.

Не липсват и негативни реакции обаче. Според източници на „Върайъти“ милиардерът Дан Снайдер е бил „бесен“ на филма и инвестираните пари в него.

Али Абаси живее в Швеция. Известен е с филма си „Граница“, който спечели наградата „Особен поглед“ в Кан.