Стефан Миланов: Има невидими процеси. Трябва да се разбере какво е обещано на Брендо, за да се предаде

Около Брендо имаше тежко турбулентни събития – например отвличаха дъщеря му за откуп, което е страшна смелост. В крайна сметка кризата завърши положително. Прибирането на Евелин Банев, както и това на Божков, прилича на уговорка. Нещо му е обещано. Това каза за „Твоят ден“ Стефан Миланов, журналист от „Клуб Z“.

„Има невидими процеси, които се случват. А защо е така, само можем да гадаем. Присъдата му у нас е за пране на пари, макар че по данни на кокаинови крале, е вкарвал по 40 тона от наркотика на година. Досега Брендо е депозирал две молби за кумулиране на присъдите. Трябва да се разбере какво му е обещано, за да се предаде“, обясни той.

Журналистът от „Телеграф“ Захари Белчев на свой ред посочи, че предаването на Брендо е било постановка – изцяло нагласено.

 

„На портала на затвора дори не го познаха. Тези циркови изпълнения не знам с каква цел се правят. Още като се появи преди 2 години в Белослатинско село с едно пълномощно от кмета, който каза, че са дошли момчета с анцузи, тогава беше със сегашния си адвокат. Той има присъди от три страни – 10 години от Румъния, от Италия – 20 и 6 в България. Ако влезе в затвора, ще е за десетина години. Присъдите му от чужбина са за наркотрафик. Брендо достатъчно добре е преценил ходовете си, всяко едно негово действие е обмислено. Той има и украинско и турско гражданство“, коментира той.