„Ще дойдем 500 души и ще изпотрошим всичко“: Деян Николов иска среща с областния управител на София (ВИДЕО)

Групата на общинските съветници на „Възраждане“ и група граждани отидоха тази сутрин пред сградата на Областната управа в София, за да поискат да видят заповедта, с която по думите им се унищожава Паметника на Съветската армия.

Деян Николов се включи на живо в страницата си във Фейсбук. На място има и полиция.

„Такава заповед няма, поне не сме я видели. Успяхме да намерим само експертизата на фигурите, в която пише, че те имат пукнатини и са опасни“, каза Николов.

Той заяви още, че ставаме свидетели на ситуация, в която законът не се спазва.

Полицията разреши в сградата да влезе само Деян Николов. Той поиска среща с областния управител Вяра Тодева и настоя за копие на документите, с които се извършват действията на паметника.

От деловодството на Областната управа му отказаха такава среща и обясниха, че има ред и трябва да подаде писмена молба, за да се види с Тодева.

Стигна се до пререкания между Деян Николов и служителя на Областната управа. Общинският съветник продължи да настоява за среща с Вяра Тодева, но такава отново му бе отказана.

„Няма да мина по вашата скапана процедура. Обадете се на някой, който да слезе. Тук има закони, а след това са вашите вътрешни правила и ред“, обърна се Деян Николов към главния експерт в деловодството.

„Обадете се някой да слезе веднага, защото ще влезем ние и ще стане лошо. Другия път ще дойдем 500 души и ще изпотрошим всичко тук. В тази държава няма никакви закони“, заплаши Деян Николов.