Ще му се: Трайчо се самопредложи за губернатор на София

Кметът на столичния район „Средец“ Трайчо Трайков се предложи за областен управител на София. В публикация във „Фейсбук“ той пише, че има квалификация, програма и решителност.

По време на представянето от „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София“ на кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на столицата вчера, Трайков бе посочен като общия претендент на формациите за нов мандат като районен кмет.

Всички областни управители подадоха оставки дни след избирането на правителството на Николай Денков, сред тях и този на София Митко Михайлов. Денков обаче посочи, че те трябва да продължат да изпълняват функциите си до избирането на нови.

След това управляващите „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ започнаха разговори за назначаване на нови, които до този момент са без резултат.

От изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на 24 юни стана известно, че той смята смяната им за важна, защото областните управители отговарят за организирането на избори. Днес премиерът Денков каза, че разговорите са спрени и се надява на подновяването им.