„Ще те убия“: Прокуратурата внесе трето обвинение срещу прокурорския син за заплахите към бившата му приятелка

Михайлов е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство

Софийската районна прокуратура внесе трети обвинителен акт срещу пернишкия прокурорски син Васил Михайлов за четирите закани с убийство към бившата му приятелка. 

От държавното обвинение съобщават, че заплахите са отправени през октомври и декември 2022 г. и през юли 2023 г.

На 28 октомври 2022 г. около 4 ч. в апартамент в Перник Михайлов казал на бившата си приятелка: „Ще те убия!“, а след това започнал да я удря по лицето.

През декември 2022 г. и на 1 юли т.г. ѝ се обадил по телефона, като отново казал, че ще я убие. На 21 юли около 17:30 ч. в  Перник обвиняемият отново се заканил с убийство, като дори направил жест с ръка, наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея.

По случая е образувано досъдебно производство, а наказанието, което се предвижда, е затвор до 6 години. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, извършени са претърсвания и е иззет мобилен телефон, който Михайлов е ползвал, докато е бил в затвора в София.

Това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийска районна прокуратура спрямо него.

Михайлов е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийски районен съд.

По обвинение на Софийска районна прокуратура за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца „лишаване от свобода“ условно, чието изпълнение се отлага за 4 години.

Криминални истории, разказани от Novinar.bg, четете ТУК
Запознайте се с мненията и коментарите на публични личности ТУК
Не пропускайте нищо важно с „Гласът на Новинар
Запазете Novinar.bg в любимите си отметки и заповядайте отново при нас!