Щерката на Личкана: Прокуратурата уби баща ми

Баща ми Ангел Личканов почина вследствие на бездействие от прокуратурата! Поради невзети никакви мерки от органите на реда, нашият скъп и незаменим баща, син, съпруг и дядо, си отиде на 56 г.

Тъка дъщерята на известния пловдивски мутрафон Ангел Личканов – Личкана Христина Личканова коментира смъртта му.

56-годишният висаджия издъхна вчера в следствие от кардиологични проблеми. По думите на адвоката му Стоян Донков, няколко дни по-рано Личкана получил инфаркт в ареста, където се намира от края на юни. 

„На 20 юли в 12 ч. на обяд той излезна от лекарски преглед в болницата със становище „Спешна реанимация, запушена артерия“. Не се предприеха никакви мерки за спасяването на живота му, беше върнат в ареста, въпреки че се чувстваше зле и не беше закаран в болница, игнорирайки становището на доктора, че е за „спешна реанимация“, твърди Христина Личканова.

Жената разказва, че семейството е останало пред ареста. Тя лично занесла лекарствата, които медиците изписали на баща ѝ същия ден, но полицаите не ги приели. По нейните думи адвокат Донков се обадил в ареста между 17,30 и 18 ч., но му казали, че Ангел Личканов е жив и здрав.

„А дали е бил? Недопустимо е това да се нарече „естествена смърт“, завършва дъщерята.

Припомняме, че Ангел Личканов беше задържан и обвинен за две ситуации, свързани с агресия не пътя. Според прокуратурата на червен светофар той излязъл от автомобила си и нападнал 23-годишна шофьорка, а 3 дни по-късно счупил прозореца на автобус с паве и набил водача. Пред съда Личкана категорично отричаше да е удрял когото и да е.