Стреляха по два автобуси в Добрич: Вътре е имало деца

И при двата поредни инцидента – на 27 и на 29 февруари, няма открит извършител

Стреляха по два автобуса на градския транспорт в Добрич. За щастие няма пострадали, но инцидентите от този тип зачестяват.

„Разбрах за случилото се, когато спрях на последната спирка. Не чух нищо и не видях нищо“, разказва шофьорът Митко Атанасов.

Преди снощната стрелба по автобус от градския транспорт е имало и друг такъв случай – на 27 февруари, когато е стреляно по предната част на превозното средство. Извършителят също не е открит.

 

Снимка: bTV

 

„При изпълняването на служебните си задължения и шофирайки по редовна линия в Добрич се чу изключително силен тътен. Това става около 20 часа. Веднага спрях и установих, че най-вероятно е стреляно с въздушна пушка“, разказва и вторият шофьор Хинко Хинев.

Той посочи, че в този момент в автобуса е имало няколко непълнолетни лица. „Успях своевременно да ги прехвърля при друг колега, за да не се създава допълнителен стрес у децата“, поясни шофьорът.

 

Снимка: Фейсбук – Градски транспорт Добрич

 

„Естествено, че се стреснах. Ние, като професионални шофьори, носим изключително голяма отговорност. За щастие щетите са само материални“, каза още Хинко Хинев.

От полицията все още извършват проверка и не могат да посочат с какво е стреляно по автобусите.