„Свършват се младите мъже, които могат да воюват“: Опустошения, жертви и ранени в Украйна

„Сега, докато говорим, дойде съобщение, че Киев е под масиран обстрел“, каза Марина Лозовенко, общински съветник в Одеса

Опустошения, жертви и ранени в Украйна след руския обстрел в новогодишната нощ.

„В момента има масирана атака над Киев. Стоим скрити вкъщи. Така мина и Нова година. Нова година прекарахме в коридора“, обясни в предаването „Тази сутрин“ Марина Лозовенко, общински съветник в Oдеса.

„В Одеса нямаше големи атаки с дронове. Преди Нова година имаше с ракети. Разрушенията бяха по къщи и апартаменти – няма военни бази. Нямам бомбоубежище вкъщи. Крием се между две стени“, добави тя.

„Не виждаме край на тази война. Най-страшното е, че свикваме да живеем във войната, а животът върви. Готвихме се за празници. Сега трябваше да излезем на работа, но сега е много опасно и не бива да се излиза“, каза още Марина Лозовенко.

„Само в Одеса за Коледа имахме четирима загинали, а 16 души са в болници. Това е само в Одеса за четири дни. За нападанията следим в „Телеграм“. Усилиха звука на предупредителната система. Ако има опасност, звъня на родителите си, защото те не гледат в „Телеграм“. И в Лвов имаше нападение. Сега, докато говорим, дойде съобщение, че Киев е под масиран обстрел“, коментира Лозовенко.

Според нея оръжието и военните на Украйна намаляват, а сред населението се чувства изоставено.

„Свършват се младите мъже, които могат да воюват. Има много войници, които се върнаха без крайници. С тези хора трябва да се работи, а на фронта няма кой да ги замени. Това е най-страшното“, подчерта още общинският съветник от Одеса.