Свещеник е осъден на 18 месеца затвор заради оргия

Полски свещеник е осъден на 18 месеца затвор за престъпления, свързани със сексуална оргия и наркотици, съобщи полската новинарска агенция ПАП, цитирана от БТА.

Случаят нашумява, след като участник в оргията в частен дом губи съзнание. Според полските медии мъжът е припадал по време на парти в град Даброва Горница след консумация на твърде голямо количество хапчета срещу еректилна дисфункция.

 

Един от участниците в събирането вика линейка, но когато парамедиците пристигат им е отказан достъп и те успяват да помогнат на припадналия едва след като се намесва и полицията.

Свещеникът, представен единствено като Томаш З., поради местните закони за личните данни, е бил осъден за сексуални престъпления, притежание на наркотици и отказ да помогне на човек в смъртна опасност.

Той също така ще трябва да изплати на жертвата 15 хил. злоти (6880 лв.) и да изплати още няколко хиляди на фонд в помощ на жертви на престъпления.

Пресофисът на диоцеза отказва коментар. След скандала, който нашумява миналата година, епископът на диоцеза подаде оставка, а Томаш З. е бил разжалван от духовенството.

Поради естеството на случая процесът се е провел при затворени врати, но според източници няма да има обжалване.