Свиленски: Служител на Областната управа се хвърли като лумпен и събори ограда върху мен

„Ето такъв човек работи там. Подал съм жалби“, каза депутатът от БСП

„Дойдохме с колеги народни представители при Паметника на Съветската армия, бяхме информирани, че започват някакви действия. Зам.-областният управител беше от вътрешната страна на оградата, ние бяхме от външната. Полицията ни оказа съдействие да влезем до оградата. През входа зам.-областният управител каза, че нямаме право да влизаме и само той има достъп“.

Това разказа пред журналисти депутатът от БСП Георги Свиленски, след като ръката му пострада и отиде в болница по-рано през деня.

„Говорейки си с него на полуотворена преграда, негов служител – засилвайки се от 3-4 метра, се хвърли върху оградата, която се стовари върху мен. Нарани ми ръката, не е сериозна травмата – лека телесна повреда. Подал съм жалби в полицията, извадил съм медицинско и оттук нататък този човек, който за мен засега е неизвестен, ще си понесе съответната отговорност“, обясни Свиленски.

По думите му по-тежък е проблемът как може един държавен служител да постъпва по този начин в центъра на София.

„Да се хвърля като лумпен – ето такъв човек работи в Областната управа. Доколкото разбирам е директор на дирекция. Полицията отказаха да ни предоставят името му, тъй като по закон нямат право“, коментира още депутатът от БСП.

„Бяхме 5-6 души народни представители, от различни парламентарни групи. Раната ми беше много близо до сухожилие“, допълни Свиленски.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова коментира случая в кулоарите на парламента и го нарече „абсурден и недопустим“.

„Обръщам се към ГЕРБ-СДС и към ПП-ДБ, защото в момента областният управител е техен, мнозинството в София е тяхно – това са органите, които предприеха тези стъпки за премахване на част от историята на България: „Спрете!“, призова Нинова.