Тагарев: Рисковете нарастват. Има хипотеза Путин да победи и да продължи с агресивната си политика

Той отбеляза, че отношенията ни със САЩ са от изключително значение

„Нито армията ни, нито системата ни за сигурност са изолирани в нашето общество. През последните години то е подложено на доста масирана информационна обработка. И на тази обработка, за съжаление, може би понякога се поддават и служители от системата за сигурност“. Това коментира в „Лице в лице“ министърът на отбраната Тодор Тагарев, след като стана ясно, че в ГДБОП има акция по разследване на антимафиот за шпионаж.

Той отбеляза, че периодично за всеки един служител в системата се провеждат проучвания.

Министър Тагарев отбеляза, че отношенията ни със САЩ са от изключително значение – в различни области, но особено в сферата на сигурността и отбраната. Той ще проведе онлайн среща на много високо равнище.

„За нас е изключително важно да поддържаме енергично и перманентно отношение със САЩ, имаме да решаваме много важни въпроси“, заяви Тодор Тагарев. Като пример той посочи разполагането на системите за противоракетна отбрана.

„Президентът Путин има политика, която води до милитаризирането на Черно море. От две години то е арена на интензивни военни действия“, посочи той.

„Оценката, че рисковете за сигурността на Европа нарастват, се споделя все по-широко, и то вече на вече на военните рискове. Няколко министри на отбраната, няколко висши военни ръководители и правителствени ръководители, вече излязоха с тезата, че трябва да се готвим за война“, заяви Тодор Тагарев.

„Рисковете нарастват. Трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим тези рискове“, посочи министърът.

Той допълни, че хипотезата ние да се включим във война, не присъства.

„Говорим за рискове – Русия да успее да постигне целите си в Украйна и да продължи с агресивната си политика“, отбеляза Тагарев.