Тайсън се завръща на ринга: Рекламен трик или събуждане на звяра?

Великият Майк Тайсън се завръща на ринга. Изречение, което кара (почти) всеки боксов фен да предвкусва сериозно шоу.

Преди седмици Железния обяви двубой с популярния ютубър Джейл Пол на 20 юли в Тексас, като безспорно големият въпрос около това събитие е един – как ще изглежда някогашното боксово страшилище?

Скептиците са категорични, че Тайсън, който в деня на битката вече ще е на 58 години, е много далеч от най-славните си години. Толкова далеч, че нищо чудно да загуби дори от Пол.

За последно някогашният шампион се качи на ринга през ноември 2020 г. срещу Рой Джоунс-младши, а битката им завърши наравно. Последният му официален двубой пък е чак пред 2005-а, когато хвърли кърпата преди седмия рунд с Кевин Макбрайд.

 

Getty Images

 

Вода в мелницата на скептиците налива и фактът, че битката е организирана от стрийминг платформата Нетфликс, която ще търси преди всичко развлекателен ефект, а не сериозен кървав двубой. Хонорарите и на двамата се очаква да бъдат повече от сериозни предвид огромния интерес, който Тайсън генерира.

За да отговори на критиците си пък, Железния Майк пусна едно наистина страховито видео. От кадрите се вижда как той се готви усилено за двубоя, демонстрирайки зверската си мощ:

На клипа Тайсън изглежда респектиращо бърз и пъргав, като напомня за най-добрите си години.

Видеото веднага се превърна в абсолютен хит из социалните мрежи и стигна, разбира се, до самия Джейк Пол. Той го изгледа за първи път пред камера и реакцията му бе красноречива – хвана се за главата и призна, че е шокиран от видяното.

Само няколко дни по-късно обаче в боксовите среди се заговори, че клипът не е актуален. Според слуховете кадрите са заснети още преди 8 години, но това няма как да бъде доказано.

И нещо любопитно – видеото с чудовищните тренировки на Тайсън веднага обърна коефициентите за двубоя. Букмейкърите са категорични, че ако наистина Майк се намира в подобна убийствена форма, буквално ще отнесе съперника си.

Към момента въпросите около един от най-великите и противоречиви спортисти в историята са повече от отговорите. Факт е обаче, че дори и на тази възраст Майк Тайсън респектира с физическа мощ и определено завръщането му на ринга се очаква с огромен интерес.

Рекламен трик или нов славен епизод с участието на боксовия звяр? И в двата случая обаче завръщането на легендата е сред най-коментираните спортни новини за годината.