Търговията започна: 15 500 полицаи пазят изборите (ВИДЕО)

15 500 полицаи ще охраняват изборните секции у нас. От вътрешното министерство посочиха, че цената на един глас за предстоящите местни избори е различна в различните региони на страната.

1080 са сигналите за нарушаване на изборното законодателство, получени до момента в Министерството на вътрешните работи. 635 от тях са свързани с купуване на гласове, заяви още вътрешният министър Калин Стоянов. Има и сигнали за неправомерна агитация. Той даде пример, че през същия период на 2019 година са получени малко над 400 сигнала.

До момента в МВР са образувани 142 досъдебни производства, като от тях 124 са за нарушаване на политическите права на гражданите.

Главният секретар на вътрешното министерство Живко Коцев обясни, че има по-голяма активност от страна на хората при подаване на сигнали. Най-много подадени сигнали има в Бургас, Варна, Монтана, Враца и София. Схемите са известни и на Министерството на вътрешните работи.

Най-често дилърите на гласове обещават опрощаване на дългове към заложни къщи и кредитни институции, а също –  постъпване на работа или дърва за огрев.