Тъжна вест: Почина бащата на Камен Во.

След тежко боледуване почина музикантът и телевизионер Борис Воденичаров. Тъжната вест съобщи синът му Камен Воденичаров във фейсбук профила си.

„Днес след тежко боледуване ни напусна моят баща Борис Воденичаров. С огромна тъга се ровя из семейните снимки. Той ме дари с много любов, грижа, достойнство и принципност, че мога да кажа само „Благодаря ти, татко“ и „Обичам те“! Музикант, композитор и невероятен човек той със своите другари от Българска телевизия създадоха телевизионни предавания за българския фолклор и богатството на народното творчество.

Така се казва и до днес редакцията, на която той беше дългогодишен ръководител. 30 години отдадени на телевизията и вдъхновението бликащо от българските фолклорни песни и танци! От този миг Борето както го наричаха всички вече е звездичка в небето… Някъде там с космическия кораб носещ на борда си българската родопска песен послание от Земята, която ти записа и предаде нататък. Много липсваш на мен и цялото ни семейство! Поклон пред светлата ти памет!“, написа Камен Воденичаров.

Поклонението ще се състои на 24 юли понеделник в 11 часа в храм „Свети Седмочисленици“.